Bøger 

Bibliografi

 • Mulighedernes mand (en bog om Jørgen Mads Clausen, 2006)
 • Ærlig talt (med Joachim Boldsen, 2007)
 • Arnesen (biografi, 2008)
 • Dirch Passer (biografi, 2009)
 • Vinderen (den dramatiske historie om Vestas, 2009)
 • Møllehave (biografi, 2010)
 • Fanget på Østfronten (med Jens Berg, 2011)
 • En helt almindelig mand (biografi om Benny Andersen, 2012)

  • Rejsen til Amerika (bind 1, 2013)
  • Færdig! (med Joachim Boldsen, 2014)
  • Rejsen til Amerika (bind 2, 2015)
  • Mit liv som Ulf (med Ulf Pilgaard, 2015)
  • Med håbet som drivkraft (med Villy Søvndal, 2016)
  • Cirkusrevyen (med Søren Anker Madsen, 2016)
  • Jagten på frihed (med William Kvist, 2018)
  • Yes Man (med Jesper Nøddesbo, 2018)
  • One Dollar Man (biografi, 2019)
  • Det sidste gidsel (med Henrik Thomsen, 2020)

  Læs videre

  Mit liv som Ulf

  Mit liv som Ulf

  Erindringer fortalt til Ole Sønnichsen

  Ulf Pilgaard er dansk teaters grand old man. Efter mere end 50 års hovedroller på landets teater- og revyscener, i radio, tv og film fortæller han for første gang hele historien om sin enestående karriere.

  I ’Mit liv som Ulf’ beretter han om gennembruddet på ABC Teatret, om sine mere end 30 år i Cirkusrevyen med parodier på bl.a. dronning Margrethe og Poul Nyrup Rasmussen – og om overraskende roller som skurken i Nattevagten og den modbydelige far i teaterversionen af Festen.

  Undervejs runder han store personligheder som Dirch Passer, Preben Kaas, Morten Grunwald, Claus Ryskjær og Lisbet Dahl i en humoristisk og overraskende fortælling om opvæksten i et præstehjem, med sjove anekdoter fra skuespillerverdenen og tankevækkende historier om at finde sin egen plads i livet.

  Ulf Pilgaard, født 1940, har været skuespiller siden 1963, da han debuterede i Collage-truppen. Han er hædret med en lang række priser, bl.a. Årets Æreskunstner i 2000, Lauritzenprisen som Årets Skuespiller i 2011 og Årets Dirch i 2006 og 2012, ligesom han fik både en Bodil- og en Robertpris for filmen Farligt venskab. I 2007 modtog Ulf Pilgaard Ridderkorset af dronning Margrethe.

  Let og ubesværet ... efterlader sin læser med et fint indtryk af både mennesket og kunstneren Ulf Pilgaard – Berlingske (fem stjerner)

  Åbenhjertig og spækket med sigende anekdoter – Ekstra Bladet (fem stjerner)
  Vittig og rørende, ungdommelig og charmerende – Nordjyske (fem stjerner)

  Møllehave
  Jagten på lyset og kærligheden

  Johannes Møllehave har gennem generationer været elsket af danskerne som bl.a. præst, forkynder, foredragsholder, sangskriver, forfatter og underholder.

  Han er manden, der kan gøre det abstrakte konkret og det svære forståeligt. Og han er manden, der kan tale om selv de tungeste emner, så vi kan holde ud at høre om dem.

  I MØLLEHAVE - JAGTEN PÅ LYSET OG KÆRLIGHEDEN går Ole Sønnichsen tæt på historien om Johannes Møllehave og de mange roller han har spillet som en af Danmarks vigtigste kulturpersonligheder de seneste 50 år. Bogen vender blikket ind mod Møllehave og trænger om bag den hurtigsnakkende og citatelskende præst. Det sker gennem hjælp fra hans forfatterskab, samtaler med Møllehave selv og interviews med over 40 centrale personer omkring ham.

  Johannes Møllehave elsker at fortælle historier om andre og har også brugt egne erindringer i bøger og foredrag, men MØLLEHAVE er den første egentlige biografi om hele Danmarks præst.

  Biografien er en opdateret og gennemskrevet version af originaludgaven fra 2010.
  Dengang skrev anmelderne:

  "Bevægende" - Kristeligt Dagblad
  "Et imponerende værk" – Politiken

  Jagten på frihed
  Min kamp for et meningsfuldt fodboldliv

  JAGTEN PÅ FRIHED er William Kvists åbenhjertige beretning om livet på fodboldens førsteklasse godt og ondt.

  Selv om han er en af de mest rutinerede på det danske landshold, har spillet i både Bundesligaen og Premier League og i dag er anfører i FCK, har han undervejs mange gange overvejet, om han overhovedet passede ind i en verden med store lønninger, koleriske trænere, dyre spilleragenter og machokulturer.

  William Kvist har altid gjort tingene anderledes og omgivet sig med mentaltrænere, kostvejledere og behandlere. I bogen tager han læseren med ind sin verden og deler ud af opskriften på, hvordan han har arbejdet med at optimere sig selv - både som fodboldspiller og menneske - når han skulle finde sin plads i den store fodboldmaskine. Samtidig inviterer han ind i en ellers lukket verden og fortæller ærligt om store nedture og tvivl, beretter om vigtige sejre og mødet med nogle af verdens bedste fodboldspillere.

  En fascinerende fortælling ... gribende – Politiken (fem hjerter)
  Et dybt indblik i William Kvists tilgang til træning, studier – livet – bogblogger.dk

  Yes man
  Min jagt på succes i tophåndbold

  Jesper Nøddesbo, en af Danmarks største håndboldspillere fortæller i ”Yes Man” sin personlige historie om en glorværdig karriere, der uden for banen blev præget af en grundlæggende tvivl og usikkerhed på egne evner.

  Resultaterne og det sportslige cv fortæller sit eget sprog. Jesper Nøddesbo har været en markant profil i international håndbold i en lang årrække. Men i sit eget sind har Jesper Nøddesbo været præget af en generel følelse af utilstrækkelighed og tvivl på sig selv.

  I ”Yes Man” åbner Jesper Nøddesbo op for livet med sin følsomme personlighed i en verden præget af kæmpe forventninger, nådesløs konkurrence og et hårdt elitært miljø. Med sine private anekdoter er bogen et øjenåbnende perspektiv på sportens vilkår og Jesper Nøddesbos selvstændige kamp for at være sig selv.