Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen er forfatter til over 30 non-fiktion bøger til børn og voksne og har specialiseret sig i biografier og værker om historiske emner. Desuden arbejder han som seniorredaktør hos Lindhardt & Ringhof.

Læs videre

Om Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen (f. 1973) er journalist, forfatter og forlagsredaktør. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University og arbejdede bl.a. på Jyllands-Posten, inden han begyndte at fokusere på bøger og forlagsarbejde. Siden 2007 har han bl.a. været redaktør hos Gyldendal, forlagschef for forlagene Carlsen og Storyhouse og er i dag seniorredaktør hos Lindhardt og Ringhof.

De senere år har Ole specialiseret sig i historiske emner, der er gledet ud af danmarkshistorien. Han skrev det anmelderroste tobindsværk Rejsen til Amerika om de 350.000 danskere, der udvandrede til Amerika i perioden 1850 og 1920. Bøgerne blev siden filmatiseret som dokumentarserie til Danmarks Radio. Derudover er Ole forfatteren til One Dollar Man, den anmelderroste historiske biografi om danskeren William S. Knudsen, der blev chef for General Motors og endte som Roosevelts højre hånd under Anden Verdenskrig. Bogen lå på bestsellerlisterne i mere end et år.

Udover historiske bøger har Ole Sønnichsen og skrevet en række anmelderroste biografier om bl.a. Dirch Passer, Ulf Pilgaard Johannes Møllehave, Benny Andersen, Jesper Nøddesbo, William Kvist, Vestas og Danfoss direktøren Jørgen Mads Clausen. Desuden skrev han sammen med håndboldspilleren Joachim Boldsen bestsellerne "Ærligt talt!" og "Færdig".

Book et foredrag med Ole Sønnichsen